dijous, 30 de juny de 2011

Conclou el segon torn del campus Ítaca 2011


Demà, 1 de juliol, tindrà lloc la cloenda del segon torn del Campus Ítaca, el projecte que porta estudiants d'ESO a realitzar estades de dues setmanes a la UAB amb l'objectiu d'engrescar-los per continuar la seva formació a la universitat. El nostre institut hi participa des de l'any 2005. L'acte tindrà lloc a les 18 h a l'Hotel Campus i comptarà amb la participació del director coordinador de Santander Universidades a Catalunya, Antonio Pérez Portabella. Aquesta activitat està organitzada per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) i per la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB amb el patrocini de Banco Santander.

A més de Pérez Portabella, intervindran a l'acte de cloenda el vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB, Bonaventura Bassegoda; la degana de la Facultat de Ciències de l'Educació, Rosa Maria Pujol; la directora de l'ICE, Montserrat Antón; i la coordinadora del Campus Ítaca, Christiane Guerão. L'edició d'enguany del Campus acabarà amb la cloenda del tercer torn, que tindrà lloc el proper 14 de juliol.

A l'acte, al qual assisteixen tant els alumnes com les seves famílies, es presentaran els diversos projectes realitzats pels grups d'estudiants: gravació de videoclips, creació de robots, excavacions arqueològiques, producció d'aliments, etc.

Durant les dues setmanes d'estada a la UAB, els 432 estudiants d'ESO que participen al Campus Ítaca realitzen diferents activitats tutelats per docents de la Universitat. Treballen en la resolució de problemes, discutiran sobre temes que els afecten i conviuran amb companys d'entorns socials diversos. A més de realitzar projectes en grup, participen en tallers, debats i concursos de relats, es familiaritzen amb el campus de la UAB i fan sortides a Barcelona per conèixer els museus del centre de la ciutat. Realitzen també activitats ludico-esportives a les instal·lacions del Servei d'Activitat Física (SAF) i podran escollir diferents activitats culturals: teatre, plàstica, música, dansa...

Vint noves beques-salari

En paral·lel, la UAB ha obert la tercera convocatòria de les beques-salari Ítaca - Banco Santander per al curs 2011-2012, per a estudiants de centres que hagin participat al Campus Ítaca. Seguint amb l’objectiu de procurar que cap estudiant no vegi minvades les seves possibilitats d'accedir a una formació superior a causa dels recursos econòmics del seu entorn familiar, la UAB i Banco Santander convoquen vint beques-salari per donar sortida a les expectatives de futur de joves talents que, altrament, foren inviables. Es tracta de la primera iniciativa d'aquestes característiques que es pren en una universitat espanyola. La beca comprèn el pagament de 500 euros mensuals durant deu mesos, renovables al llarg dels anys de durada d'un grau, sempre que es compleixin els requisits de renovació establerts en aquesta convocatòria. Cobreix també les despeses de matriculació.

Més informació: http://campusitaca.uab.cat 

* Nota de premsa de la UAB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada