dimarts, 26 d’abril de 2016

 
Benvolguts pares i mares :


Des de la Fundación Alcohol y Sociedad compartim la seva preocupació i la de les autoritats sanitàries davant els problemes derivats del consum d’alcohol en menors. Per aquest motiu, volem oferir-li el nostre assessorament, fruit de l’experiència de més de déu anys treballant en la prevenció del consum en menors, a través d’una sessió teòric pràctica a la que li oferim pautes i eines d’utilitat per abordar situacions derivades del consum d’alcohol en adolescents. 

En els últims anys, segons dades del Ministeri de Sanitat, l’edat d’inici del consum d’alcohol a disminuït fins als 13,9, per tant és de vital importància abordar aquest problema des del nucli familiar lo abans possible.

Per a la Fundación Alcohol y Sociedad el paper de la família és fonamental per la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum d’alcohol en menors. Tot i que l’adolescència i les conductes de risc dificulten la comunicació en el nucli familiar, és vital disposar de totes les eines i coneixements per poder treballar el consum d’alcohol en els nostres fills. Segons dades de l´Institut Deusto de Drogodependències, entitat amb la que col·labora la Fundación Alcohol y Sociedad, només un 63,4% ha tractat en alguna ocasió el tema de l’alcohol a casa.

Des de 2011 i amb el propòsit de treballar a l’entorn familiar, la Fundación ha impartit 2.072 formacions a famílies, que l’últim curs han valorat la iniciativa amb un 4,8 sobre 5 per la utilitat dels temes treballats.

Prevenir el consum d’alcohol en menors és tasca de tots


L’animem a que participi en aquesta iniciativa que li proposem en col·laboració amb L’AMPA del Institut. El proper dia 28 de ABRIL tindrà lloc en el CENTRE CULTURAL una xerrada-  col·loqui impartida per la Psicòloga PATRICIA RUGAT experta de la FUNDACIÓN ALCOHOL Y SOCIEDAD. Durant la mateixa, es treballaran coneixements sobre:

·         L’adolescència en general.
·         L’alcohol en particular
·         Cóm, quan i perquè beuen els adolescents
·         Cóm detectar que el meu fill/filla consumeix alcohol
·         Les Habilitats Socials com a eina preventiva
·          La manera d’abordar aquest tema amb els adolescents de forma pràctica i dinàmica.

A més, tindran l’oportunitat de plantejar dubtes i inquietuds que puguin tenir al respecte.


La xerrada es durà a terme a la SALA D’ACTES DEL CENTRE CULTURAL i començarà a les 18:00 hores

Confirmo l’assistència a la xerrada:  SI / NOCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada